Satel Smalbandsnät

Radiomodem finns i olika modeller, gemensamt är att de används för att överföra data över kortare- eller längre avstånd på fria frekvenser, eller frekvenser som kräver tillstånd. SATELs trådlösa modem hanterar gränssnitt som Ethernet, USB, RS-232, -422 och -485.

Radiomodem kan jämföras med en trådlös kabelförlängning, Sacorada System AB har över 20 års erfarenhet av radiokommunikation som är vårt huvudsakliga område. Vi jobbar med allt från stora nät som täcker ett stort geografiskt område till enkla ”punkt till punkt”-länkar. Vi kan erbjuda försäljning av material, projektering, montering och felsökning av befintliga system. Över åren har vi arbetat med en rad olika projekt och är ett av de ledande företagen inom radiokommunikation i Sverige.

SATELs radiomodem finns för frekvensbanden 135-174, 218-238, 330-470, 868-872 MHz samt 902-928 MHz. Radiomodemen finns i en rad modeller med uteffekter från 10 mW till 10 W.

SATELLINE® radiomodem har en räckvidd på upp till 2-4 mil för 10 W modellen Epic, men i utbudet finns även konkurrenskraftiga alternativ för litet kortare avstånd.

SATELLAR® är den nya generationen radiomodem med Ethernet, Linux OS och AES-kryptering och 38 400 bit/s överföringshastighet.

SATELs radiomodem är robusta modem byggda för daglig drift i allt från industriella applikationer, kommunala VA-nät, kommunaltrafiklösningar, mätvärdesinsamling eller på byggarbetsplatser. SATELLINE® radiomodemen har massor av nöjda användare inom industri, stat, försvar och kommun. Användare med vitt skilda krav har utsatt våra radiomodem för det mesta i form av applikationer och miljöer, något de klarat med beröm godkänt. SATELs radiomodem har 3 års garanti och en MTBF-tid på 60 år.